American Gods: Neil Gaiman dezvăluie data de lansare a sezonului 3

Intr-o scrisoare adresata fanilor, Neil Gaiman a vorbit despre sezonul 3 al serialului American Gods care va fi disponibil incepand cu 11 ianuarie pe Amazon Prime Video.

Creatorul serialului, in egala masura producator executiv, a tinut sa explice noua directie pe care o va lua acest al treilea capitol al serialului care va vedea personajul principal, pe Shadow, incercand sa isi reia viata normala. Insa, va fi nevoit sa ia o decizie dificila cu privire la viitorul sau: sa ramana printre oameni sau sa urmeze calea stramosilor sai, zeii. Neil Gaiman face in egala masura o paralela intre evenimentele petrecute in American Gods si situatia actuala din Statele Unite ale Americii.

Iata in mare ce a scris Neil Gaiman: in momentul in care ne-am lansat in acest al treilea sezon din American Gods nu stiam ce ne asteapta. Stiam doar ca dorim sa pastram ceea ce oamenii au apreciat in carte: faptul ca pentru Shadow a sosit timpul sa se reintoarca in oraselul Lakeside si sa incerce sa duca o viata normala.

Am vrut in egala masura sa ne concentram asupra personajelor si parcursul lor. Shadow este pe cale sa decida carei tabere apartine: cea a Umanitatii sau cea a Zeilor. Astfel, ne-am dorit sa ancoram serialul in peisajele Statelor Unite. Sa vorbim despre imigranti, de toate aceste personaje extrem de diferite sosite pe acest pamant remarcabil si care si-au adus cu ele zeii si credintele lor. Zeii moderni ai telefoanelor, ai aplicatiilor si ale elementelor care ne cer atentia si afectiunea, insa zeii mai vechi si-ar dori sa continue sa aiba sens.

Luptele dintre zei si personajele din sezonul 3 sunt de fapt luptele din America actuala. Neil Gaiman nu s-ar fi gandit ca romanul va fi inca de actualitate, la 20 de ani dupa ce a fost scris…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *