Apa – lichidul minune al vieții

Organismul este alcatuit in proportie de peste 70% din apa ceea ce inseamna ca oamenii trebuie sa consume cat mai multa apa pentru a se hidrata si pentru a-si reface ‚’stocul’’ in momentul efectuarii unor exercitii fizice intense.

Apa ajuta si la mentinerea unei diete echilibrate, dar ajuta si la pierderea unui numar destul de mare de kilograme atunci cand este consumata intr-un mod cat mai eficient. In general, nutritionistii si medicii specialisti recomanda un minim de 1.5 l de apa in fiecare zi. In timpul verii insa atunci cand temperaturile de afara tind sa creasca excesiv de mult, cantitatea se poate mari fara nici cea mai mica problema, fara sa existe vreun efect negativ.

Apa nu are calorii asa ca ajuta organismul sa piarda kilogramele acumulate. Consumul unei cantitati ridicate de apa inainte de masa prelungeste senzatia de satietate ceea ce inseamna ca organismul va avea nevoie de mult mai putine alimente. Nu se recomanda insa consumul lichidelor inainte de culcare pentru ca exista riscul trezirilor dese care pot perturba un somn linistit si odihnitor.

Este mai mult decat evident faptul ca apa poate fi consumata oricand si oriunde fara sa existe nici cea mai mica restrictie. Din contra, apa aduce o multime de beneficii intregului organism, ajuta la mentinerea unui ten stralucitor si regleaza tranzitul intestinal. Persoanele care se confrunta cu o constipatie indelungata trebuie sa mareasca numarul de pahare de apa consumate in fiecare zi pentru a se bucura de o tranzit normal.

2 Replies to “Apa – lichidul minune al vieții

  1. Apa este cel mai necesar lichid din vietile noastre, ea ne ajuta sa ne hidratam, nu degeaba poti rezista mai mult fara hrana decat fara apa. Dar totusi sunt curios ce s-ar intampla daca am consuma alt lichid in afara de apa, de exemplu doar suc.

  2. Fara apa nu putem traii, acest lucru este clar, in schimb ca orice alt lucru, daca o folosim in excess s-ar putea sa avem surprize si chiar sa ramanem surprinsi.. :)) In schimb am observat ca existe si diete pe baza de apa, care au fost foarte eficiente pentru cine le-a urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *