Care sunt alimentele consumate de către coreeni pentru a slăbi?

Pentru a se hrăni, coreeni se bazează mai ales pe alimente foarte bogate în nutrienţi esenţiali. Nu degeaba bucătăria coreeană a fost desemnată cea mai bună bucătărie, exemplară din punct de vedere nutriţional şi foarte echilibrată.

Meniul principal al coreenilor este compus în principal din supe, dintr-o mare varietate de legume însoţite de orez şi de kimchi. Fiecare masă conţine kimchi, un preparat tradiţional, care este pe bază de mirodenii sublimate cu ajutorul lacto-fermentaţiei.

Care sunt însă alimentele consumate de coreeni pentru a slăbi şi a se menţine în formă? În acest caz, coreeni au mai mulţi aşi în mânecă.

Mirodeniile foarte puternice, ridichea, usturoiul şi cartoful dulce. Coreeni consumă în fiecare zi mirodenii foarte puternice, ridichi şi cartofi dulci deoarece au fiecare proprietăţi termogenice şi sunt foarte bogate în fibre. Adică nu vei simţi foarte des şi foarte repede senzaţia de foame, nu vei mai ronţăi între mese şi îţi vei controla mai bine şi mai uşor greutatea.

Ceaiul verde. Coreeni sunt cei mai mari consumatori de ceai verde. Îl consumă în mod regulat în fiecare zi, rece sau cald. Iar virtuţile sale din domeniul slăbirii nu mai trebuie să fie demonstrate. Este bogat în teină, te ajută să arzi caloriile şi grăsimea şi alungă foarte eficient senzaţia de foame.

Soia. Soia este un aliment care ocupă un loc central în alimentaţia coreenilor. Se poate consuma sub diferite forme- seminţe, tofu, lapte, brânză sau iaurt pentru a ajunge la o greutate ideală. Soia este foarte bogată în proteine, este compusă din opt aminoacizi esenţiali şi conţine calciu. Este un aliment foarte sănătos deoarece nu are colesterol, nici materii grase.

În plus, bucătăria coreeană are reţete bazate pe o mare varietate de ingrediente. De exemplu, reţeta de Bibimbap sau de galbi-jjjim conţine şi cereale şi peşte şi grăsimi şi uleiuri sau legume. Adică pe un amestec foarte echilibrat de produse de origine animală şi vegetală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?