Care sunt alimentele indispensabile atunci când vrei să te inspiri din bucătăria chinezească?

În funcţie de stilul de viaţă al populaţiei, fiecare ţară posedă propria sa cultură culinară. Vrei să te inspiri din bucătăria chinezească pentru a slăbi sau pentru a fi cât mai sănătoasă? Iată care sunt alimentele „ must have” de la tine din farfurie.

Seminţele de mărar. Sunt foarte bogate în antioxidanţi şi au efecte anti-inflamatorii. Sunt deci ingredientul perfect pentru a se evita distensiile abdominale. În plus, sunt cele care te por energiza, ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv. Se folosesc cel mai adesea sub formă de ceai cu ghimbir sau în felurile de mâncare pe bază de curry pentru a le accentua gustul.

Cartoful dulce. Este leguma care te va ajuta să digerezi mai bine alimentele datorită fibrelor pe care le conţine. Cartofii dulci sunt folosiţi foarte des în bucătăria asiatică şi sunt preparaţi al dente. La cuptor sau în felurile de mâncare sotate sunt la fel de delicioşi.

Boabele de soia verde. Sunt excelente pentru a elimina toxinele, pentru a facilita eliminarea urinei sau pentru a lupta contra retenţiei de apă. Se pot consuma o dată sau de două ori pe săptămână pentru a se favoriza eliminarea apei în exces din celule.

Miso. Este un fel de probiotic care se compune din mai multe enzime. Are deci un rol esenţial pentru organism. Poate ameliora funcţia ficatului şi a intestinelor, circulaţia sanguină şi reechilibra flora intestinală. Chinezii preferă hatcho miso care are o culoare foarte închisă şi care a fost supus unui proces lung de fermentaţie.

Ghimbirul. Este un tip de rădăcină cu numeroase beneficii pentru sănătate. Poate regla digestia, poate reduce riscurile de a suferi din cauza cancerului şi poate arde grăsimile. Dă un gust mult mai pronunţat reţetelor şi se poate folosi proaspăt, uscat sau chiar sub formă de pudră sau confiat alături de legume.

Un comentariu la „Care sunt alimentele indispensabile atunci când vrei să te inspiri din bucătăria chinezească?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?