Ce efecte poate avea cafeaua asupra presiunii sângelui

Marea majoritate a populatiei isi incepe in general ziua cu o ceasca de cafea. Aceasta pe langa faptul ca iti ofera energie pentru cateva ore bune, are si o multime de alte efecte pozitive din punct de vedere al sanatatii. Cu toate acestea se pare ca ar avea si unele implicatii mai putin placute, cu toate ca ne vine putin mai greu sa credem aceste lucruri.

Astfel datorita consumului de cafea pot aparea diverse complicatii atunci cand vine vorba de cei care urmeaza un tratament pentru reglarea presiunii sangelui sau cei care doresc o diagnosticare corecta. Acest lucru se explica simplu, prin faptul ca in momentul in care bem cafea, presiunea sangelui creste, astfel orice tratament pentru micsorarea presiunii devine ineficient.

Raspunzatoare pentru cresterea presiunii este cafeaua cu cofeina, in schimb cafeaua decofeinizata, s-a dovedit ca nu ar avea nicio implicatie.

Vestea buna in aceasta situatie este pentru cei care consuma in mod frecvent cafea, deoarece dupa un consum indelungat, se dezvolta o toleranta la cofeina, astfel dovedindu-se ca nu influenteaza intr-o masura foarte mare presiunea sangelui. Efectele se observa, insa la cei care consuma doar in mod ocazional cafea si pentru care efectul este cu totul altul. Astfel in cazul unui control medicii nu le recomanda bautorilor ocazionali sa consume cafea fiindca rezultatele vor fi date putin peste cap

La acest test au participat cateva zeci de subiecti, de varsta medie, care aveau o presiune normala a sangelui. Acestia au fost testati pe parcursul unei saptamani, iar inainte cu 48 de ore de testare nu au consumat deloc cafea, medicamente sau orice alt aliment care ar fi putut creste presiunea sangelui. Participantii la experiment au fost testati de 3 ori pe saptamana, administrandu-li-se, doze diferite, iar ca rezultat a fost o presiune semnificativa a presiunii sangelui, asta avand in vedere faptul ca acestia au luat  o pauza de doar 2 zile de la bautul de cafea. 

Astfel medicii ne indeamna sa fim precauti, iar alte rezultate legate de consumul de cafea urmeaza sa apara in viitorul apropiat. Cel mai indicat ar fi sa ramanem intotdeauna la curent cu ce se intampla nou.

2 Replies to “Ce efecte poate avea cafeaua asupra presiunii sângelui

  1. Eu cred ca totul difera de la persoana la persoana pentru ca toti avem organisme diferite si unora ne place cafea altora nu. Aceste lucruri fac o diferenta imensa inclusiv in consumul de cafea, pentru ca unele persoane nu pot rezista o zi intreaga 3-4 cafele, iar altii poate beau o cafea de pofta o data la ceva timp.

  2. Din puncutul meu de vedere, consumul de cofeina influenteaza mai mult decat ne putem da seama, deoarece nu conteaza cat de mult este obisnuit organismul nostru cu ea, intr-un moment ea poate sa devina la fel ca si alcoolul, foarte daunatoare, cel mai bine este sa administram doza recomandata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *