Ce probleme estetice poți rezolva cu ajutorul fațetelor dentare

Orice persoana isi doreste sa se bucure de un zambet cat mai frumos, insa putine il au de la mama natura, astfel ca multi sunt nevoiti sa opteze pentru diferite modalitati de infrumusetare. Asadar, una dintre cele mai populare optiuni este apelarea la fatete dentare, acesta fiind un tratament cosmetic foarte simplu care ajuta la mascarea dintilor patati, cu forme inestetice sau aliniati necorespunzator. Totusi, procedura difera de la o persoana la alta, iar in functie de situatia prezentata medicii vor lua masurile necesare pentru a se ajunge la rezultatul dorit.

Ce sunt fatetele?

Acestea sunt niste carapace foarte subtiri confectionate din diferite materiale, portelanul fiind foarte popular, si se aplica pe partea frontala a dintilor pentru a infrumuseta aspectul acestora. De asemenea, fatetele sunt confectionate special pentru fiecare pacient in parte, pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor. Mai mult, acestea se folosesc ca o alternativa la coroanele dentare si aparatele ortodontice, insa nici nu au acelasi efect ca acestea. In schimb, fatelele sunt ideale pentru a corecta spatiile mici interdentare sau alinierile necorespunzatoare minore, alaturi de culorile inestetice, anumite fracturi si ciobituri.

Aplicarea fatetelor

De cele mai multe ori este nevoie de doua sedinte pentru aplicarea acestor fatete dentare, iar procedura e foarte simpla, fara a fi nevoie nici macar de anestezie, insa, totusi, in cazul celor care se confrunta cu sensibilitate se poate apela si la aceasta. Asadar, totul incepe prin curatarea corespunzatoare a dintilor si determinarea nuantei potrivite a fatetelor, urmand a se slefui o cantitate minima de tesut dentar pentru crearea spatiului necesar pentru aplicarea lor.

Apoi se face un mulaj al dintilor, care sa fie trimis catre laboratorul de tehnica dentara, in vederea pregatirii fatetelor si intre timp se aplica unele temporare. Dupa confectionarea celor finale vor fi inlaturate cele temporare si sunt aplicate cele finale, se ajusteaza si se cimenteaza. Mai apoi poate fi necesara inca o sedinta pentru ca medicii sa se asigure ca pacientii sunt multumiti de rezultate si s-au adaptat la noile conditii.

Intretinerea este simpla

Din fericire, intretinerea fatetelor este simpla si presupune efectuarea obisnuita a periajului dentar de doua ori pe zi, insa se recomanda limitarea consumului de cafea, vin rosu, ceai negru sau a altor bauturi si mancaruri cunoscute pentru patarea danturii. Daca sunt ingrijite in mod corespunzator, acestea se vor prezenta in conditii optime de-a lungul timpului, insa durata medie de viata este de cativa ani, astfel ca la un moment dat trebuie inlocuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *