Come True – un final neașteptat

Reusita filmului Come True se datoreaza intorsaturii finale. Nu va spunem despre ce este vorba insa este o intorsatura care functioneaza foarte bine. Come True ne scufunda in universul cosmarurilor si al terapiei special create pentru somn. Anthony Scott Burns ne introduce intr-un film horror care isi rezerva timp pentru a instala un climat de angoasa. Ceea ce ne permite sa ne pregatim mai bine pentru ceea ce urmeaza. Explorand diferitii monstri terifianti care pot interveni in lumea cosmarurilor, Come True reuseste sa creeze cateva jump-scares mai degraba eficiente. Filmul este inteligent, poate nu atat de inteligent cum vrea sa lase impresia insa exista o multime de idei bune in acest film de la inceput pana la sfarsit care ne ajuta sa intelegem ce vedem pe ecran.

Sarah, o eleva de liceu, in plina criza existentiala, are parte de cosmaruri recurente. Decide sa chiuleasca de la cursuri si se izoleaza in propria casa. Accepta sa participe la un studiu universitar asupra somnului care sa ii permita sa gaseasca un loc in care sa doarma. Sperand ca visele urate vor disparea, va deveni in mod involuntar instrumentul unei descoperiri terifiante…

Trebuie sa astepti finalul pentru a intelege aceasta aventura in totalitate. Din punct de vedere pur creativ, Come True are cateva idei foarte bune si Anthony Scott Burns incearca sa le puna in scena intr-un mod simpatic, fara sa forteze. Come True urmeaza o schema care se schimba putin, nu mai este ceea ce vedem in mod obisnuit in filmele horror. Isi instaleaza climatul, personajele inainte de a ne scufunda in teroare. Cu alte cuvinte, realizatorul reia ceea ce a facut deja in celelalte filme ale sale, adaugand cateva elemente inteligente si o reflexie complet diferita. Julia Sarah Stone, eroina filmului, reuseste sa ramana pe linia de plutire, suficient pentru a nu ne sa cadem in bratele lui Morfeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *