Cum să rezolvi problemele legate de tensiune

In mare parte, persoanele care sufera de hipertensiune trebuie sa consume multe medicamente pentru a tine tensiunea la niste parametrii optimi. De asemenea, aceste medicamente aduc modificari majore ale organismului si stilului de viata, putand produce schimbari de comportament si mai apoi dependenta de droguri.

Persoanele care sufera de hipertensiune trebuie sa fie incurajate constant sa urmeze sfaturile medicului pentru a putea trece peste aceasta problema si a scadea tensiunea, fara a fi nevoie de alti agenti farmaceologici.

Iata cateva moduri prin care puteti reduce tensiunea:

Mai multe exercitii fizice

Sportul este un element si un “medicament” natural pe care putem sa il consumam zilnic. 30 de minute de miscare pe zi poate reduce intr-un mod semnificativ tensiunea arteriala. Sedentaritatea trebuie lasata la o parte, iar exercitiile fizice pot aparea in programul zilnic. Poate fi orice, de la exercitii de aerobic, pana la ciclism, inot, alergat, sau chiar mersul pe jos.

Consuma mai multe banane.

Cu toate ca mancarea in exces favorizeaza cresterea tensiunii arteriale, putini cunosc beneficiile pe care le aduc bananele atunci cand vorbim de hipertensiune. Acestea contin in doze mari potasiu, un nutrient care ajuta in mod natural scaderea tensiunii.

Mananca mai putina sare

Persoanele care se confrunta cu probleme legate de tensiune trebuie sa coboare la minim consumul de sare. Daca suferiti de hipertensiune, ar trebui sa scadeti consumul de sare la maxim 1.5 grame pe zi. De aceea, de acum, cand mergeti la supermarket sa va uitati intotdeauna pe eticheta si verificati aportul de sare din alimente.

Renunta la fumat

Fumatul este cel mai comun viciu al omenirii, iar tigarile in sine au riscul de a creste tensiunea, de multe ori producand hipertensiune temporara. In schimb, nu se stie sigur daca tigarile provoaca pe termen lung hipertensiune cronica, insa, cu toate acestea, beneficiile pe care le aduce lasatul de tigari va fi unul bun per total.

Renunta la kilogramele in plus

Cercetarile au demonstrat faptul ca scaderea in kilograme aduce dupa sine si o usoara scadere a tensiunii arteriale. Excesul de kilograme in plus face ca inima sa munceasca in plus, iar acest lucru provoaca dupa sine hipertensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *