De ce apar crampele?

Daca inca nu ati avut crampe la picior, cel mai probabil veti avea crampe la picioare la un moment dat in aceasta viata. Acestea pot sa apara oricand si in niste momente mai putin placute, crampele nu tin cont de faptul ca stati in pat, alergati sau sunteti in timpul unui examen, ele actioneaza cand doresc si se simt precum o lovitura ascutita si dureroasa. Crampele sunt niste contractii ale piciorului care reprezinta o strangere brusca a muschiului, aceasta durand in general cateva secunde, pana la cateva minute, in rare cazuri dureaza mai mult. Daca actionezi cu crema sau lovesti usor muschiul, s-ar putea ca durerea sa nu mai fie asa puternica, insa aceste solutii nu sunt bune pe termen lung.

Dar de ce apar crampele?

1. Deshidratarea

Una din cauzele pentru care apar crampele este deschidratarea, iar de acestea sufera cel mai mult atletii sau cei care practica sporturi de performanta. Problemele apar mai ales pe timpul verii, atunci cand deshidratarea este si mai acentuata. In timpul deshidratarii si epizarea lichidelor din corp, zona nervilor va deveni sensibila si va declansa niste contractii in jurul lor. 

2. Deficienta de minerale

Nu doar apa care se transpira este o problema, ci si electrolitii pierduti pot duce la crampe. Dezechilibrul de minerale din corp pot determina in orice moment cramparea spontana a piciorului. Astfel, un deficit de sodiu, calciu, magneziu sau potasiu pot duce la crampe neprevazute la nivelul piciorului.

3. Sarcina

Sarcina creste riscul unei femei de a avea crampe la nivelul piciorului, mai ales in perioada celul de-al doilea si al treilea trimestru de sarcina. Daca sunteti insarcinata si aveti frecvent crampe, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa ramaneti tot timpul hidratata si sa luati un supliment de magneziu, bineinteles, daca acesta va fi aprobat de catre medicul de specialitate.

4. Exercitii fizice intense

Atunci cand incercati sa doborati recorduri sau sa iesiti din rutina s-ar putea sa intreceti masura cu antrenamentele pe care le faceti. De fiecare data cand crampele apar la pornirea sau repornirea unui exercitiu, reprezinta o dovada clara a faptului ca este ori prea mult, ori prea devreme.

One Reply to “De ce apar crampele?”

  1. Crampele sunt cosmarurile tuturor, inclusiv al barbatilor nu doar al fetelor atat timp cat sunt pe stop. Noi baietii putem avea parte de ele pana si atunci cand macam ceva ce nu ne place..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *