De ce trebuie să ți cont atunci când cumperi un telefon second hand online

Daca nu mai suntem multumiti de telefonul pe care il avem in momentul de fata, iar achizitionarea unuia nou nu este luata in calcul, atunci mai mult ca sigur vom merge spre varianta de a cumpara un telefon la mana a doua. Cum targurile sunt din ce in ce mai slabe si mai pline de bisnitari, tentati vom fi sa achizitionam online unul de pe site-urile de anunturi. Chiar daca consideram ca este o zona mai curata, s-ar putea sa nu fim prea norocosi de fiecare data.

Pentru a evita evenimentele neplacute cu site-urile de anunturi, va prezint mai jos cateva sfaturi de urmat atunci cand doriti sa cumparati un telefon second hand din mediul online.

In primul rand, trebuie sa discuti telefonic cu persoana de la capatul firului. Niciodata sa nu negociezi doar prin mesaje pentru ca s-ar putea sa nu iasa bine pana la final. Daca persoana de la celalalt capat nu doreste sa negocieze telefonic, atunci mai mult ca sigur are ceva de ascuns.

Totodata, fii foarte atent la pozele dispozitivului. La o analiza mai amanuntita s-ar putea sa observi ca unele fotografii nu seamana si sunt descarcate de pe internet. Cere intotdeauna mai multe fotografii pentru a fi sigur ca telefonul este in stare perfecta de functionare, poate un video ar ajuta mai mult.

De asemenea, niciodata sa nu trimiteti banii in avans persoanei de la care cumparati telefonul. Nu este in regula sa vi se ceara banii inainte, iar acest aspect trebuie specificat foarte clar.

Nu in ultimul rand, daca sunteti in acelasi oras cu persoana de la cumparati nu aveti treaba cu transportul, doar va intalniti, verificati daca toate specificatiile telefonului sunt exact precum au fost descrise, dar mai ales, verificat daca acesta functioneaza cum trebuie. Insa, daca vanzatorul este intr-o alta localitate atunci sa refuzati categoric livrarea prin posta si sa cereti neaparat ca transportul sa fie facut printr-o firma de curierat si sa aveti posibilitatea deschiderii coletului la destinatie. Facand acest lucru evitati niste situatii neplacute precum un telefon stricat in loc de unul functional, sau cine stie, un alt obiect fata de cel solicitat.

Lasă un răspuns