Fiecare își dă cu părerea despre fiecare

Nu stiu daca voi ati observat insa fiecare categorie de oameni, ca sa zic asa, isi da cu parerea despre alte categorii (in mod negativ de obicei). Am observat asta inca de cand am realizat ca nu toti suntem egali si ca oamenii sunt foarte diferiti, fiind clasficati dupa varsta (tineri, batrani, adulti), meserii (taximetristi, politisti), clasa sociala (saraci, bogati), rasa & culoare (albi, negrii) iar exemplele pot continua tinand cont de varietatea oamenilor.

Ceea ce mai vreau sa spun e ca eu am renuntat sa mai judec oamenii, sau sa-mi dau cu parerea despre acestia, mai ales daca nu-i cunosc suficient de bine incat sa fiu capabil sa discut despre acestia. Pot sa-mi spun o parere despre un om pe care l-am vazut zilnic timp de multi ani, cu care am trecut prin diverse momente, cu care am fost prin multe locuri si tot asa. Atunci da, atunci pot spune ca intr-adevar cunosc persoana respectiva si pot avea o parere obiectiva despre aceasta. In alte cazuri incerc pe cat posibil sa nu judec oamenii dupa aparente. Vad zilnic in trafic soferi de masini ieftine/medii care injura taximetristii chiar daca unii dintre ei nu au comis vreo infractiune ci pur si simplu isi vedeau de drum. Vad taximetristi care jignesc biciclisti indiferent de ceea ce au facut acestia. In fine, ideea e ca o mare parte dintre cei care judeca alte persoane o fac aflandu-se intr-o mare necunostinta de cauza. Intr-adevar, le dau dreptate celor care risca sa le fie pusa viata in pericol datorita anumitor specimene din trafic deoarece in astfel de momente nervii pur si simplu iti cedeaza iar injuraturile, jignirile sau chiar violenta isi fac vrand-nevrand simtita prezenta.

In incheiere va recomand sa renuntati la a mai judeca o carte dupa coperta, dupa cum spune si deja faimosul proverb, pentru ca toti suntem unul iar daca faci rau cuiva atunci iti vei face rau tie. Similar cu asta ne putem ghida si cu faptul ca fiecare actiune a noastra reprezinta semintele iar roadele tot noi le vom culege.

One Reply to “Fiecare își dă cu părerea despre fiecare”

  1. Ieri am vazut si pot spune ca si-a meritat banii.
    Din cate am inteles a fost tot filmul CGI dar a aratat al naibii de bine si distributia este de 5 stele.
    Au vrut sa faca un film de 123movies.to pentru toate varstele si au reusit well done Disney well done.

    Cred ca varianta din 1967 a fost mai buna ( in special pentru copii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *