I am All Girls: un thriller despre traficanții de ființe umane

Printre noutatile saptamanii pe Netflix se numara I am All Girls, un thriller sud-african realizat de Donovan Marsh care ne introduce in urmarirea unei retele de traficanti de fiinte umane.

Totul incepe cu un flashback: in 1994, la Johannesburg, Gert De Jager a rapit sase fete care nu au mai fost niciodata gasite. Dupa arestare, acesta a facut o marturisire in fata camerei de filmat insa guvernul apartheidului a refuzat sa faca publica aceasta marturisire. De Jager actiona in contul unui politician corupt si tinerele fete erau vandute pentru seici iranieni in schimbul petrolului sau altor servicii. Unele, in schimb ramaneau la “dispozitia” pedofilului si sfarseau intr-un bordel.

Ntombizonke Bapai era una din ele. Cativa ani mai tarziu, unitatea care avea sarcina de a lupta impotriva traficului de fiinte umane reuseste sa detina cateva rezultate probante. Insa, atunci cand cadavrele mutilate ale pedofililor si traficantilor incep sa “infloreasca” pe strada, detectiva Jodie Snyman intelege rapid ca totul se leaga de cazul De Jager. Vanatoarea de pradatori si de traficanti inca in viata poate incepe…

Inspirat din fapte reale, I am All Girls reuneste toate ingredientele unui thriller clasic, atat pe cele bune cat si pe cele mai putin bune. Cel mai mare defect este acela ca dezvaluie inca de la inceput idenitatea celui care se razbuna, a celui care ucide pedofilii. Chiar daca detectiva nu stie ca amanta si colega sa Ntombizonke Bapai a initiat propriul sau plan de razbunare, spectatorul descopera acest lucru rapid. Ritmul este mai degraba lent si prioritatea este oferita dialogului.

In ciuda unor mici defecte, filmul se poate baza pe excelenta interpretare a duetului feminin. Erica Wessels reuseste sa scoata in evidenta latura determinata a personajului pe care il interpreteaza in timp ce lui Hlubi Mboya nu avem ce sa ii reprosam.

Pe scurt, I am All Girls este un thriller american transpus pe strazile orasului Johannesburg care merita vizionat macar o data…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *