Lucruri pe care creierul nostru le face fără să ne ceară părerea

Creierul nostru actioneaza uneori fara sa ne ceara parerea. Ba chiar ia unele decizii fara acordul nostru.

Este ceva mai puternic decat mine. Habar nu am de ce am facut acest lucru. Nu m-am putut abtine. Nu asta am vrut sa zic…si o multime de fraze de genul. In astfel de momente ne intrebam daca suntem sau nu stapani pe corpul nostru. Fiecare fiinta umana este de parere ca este liber sa aleaga ce isi doreste, el este cel care ia deciziile. Noi iti demonstram contrariul.

Rasul. Este aproape imposibil sa ne abtinem sa radem. Dupa ce am auzit o gluma, creierul nostru activeaza imediat toate emotiile. Acestea din urma se traduc prin izbucnirea in ras. Acest fenomen poate fi unul stresant in sensul ca mai multe persoane au tendinta de a izbucni in ras in cele mai nepotrivite momente…

Miscarea muschilor limbii pentru a vorbi. Limba este compusa din mai multi muschi datorita carora avem abilitatea de a vorbi. Pentru a putea emite cuvintele si a le pronunta corect, limba se contorsioneaza in interiorul gurii pentru a reusi sa schiteze cuvintele. Creierul este cel care dicteaza ce miscare sa adopte pentru a traduce un anumit sunet. Magnific, nu-i asa?

Filtrarea informatiilor. Imposibil sa iti amintesti ce ai facut in urma cu o saptamana in cele mai mici detalii. Creierul triaza toate informatiile si le pastreaza pe cele mai importante, cele care iti vor fi utile mai tarziu.

Mersul. Suntem de parere ca mersul este un lucru cat se poate de simplu care nu necesita depunerea unui efort prea mare. Ceea ce multi dintre noi ignora este imensa munca ce se ascunde in spatele acestei abilitati. Creierul este cel care trimite mesaje diferitelor membre, muschi si ligamente pentru a le pune in miscare in functie de traiectoria calculata.

Lasă un răspuns