Nordul Thailandei pe bicicletă

Cel mai bun mod de a vizita nordul Thailandei este prin folosirea bicicletei. Thailanda ofera aceasta optiune printr-un traseu special pe care poti utiliza bicicleta. In zona Dan Sai, un oras mic din nord-estul Thailandei, mersul pe bicicleta este incurajat deoarece autoritatile locale doresc ca oamenii sa se mentina la niste praguri de sanatate foarte ridicate.

Inchiriatul unei biciclete pentru o zi costa 20 de lei. Pentru localnici este in mod cert mai ieftin, dar fiind turist va trebui sa platesti mai mult. Daca doresti sa calatoresti cu bicicleta, trebuie sa ai in vedere ca iti mai poti lua si un ghid.

Thailanda a imprumutat sensul de mers britanic, asa ca daca ajungi in aceasta tara va trebui sa ai in vedere si acest lucru. Exista o sumedenie de lucruri pe care le vei putea vedea pe traseu. Un astfel de obiectiv este templul spiritual al Dan Sai-ului.

Acesta este un templu thailandez in care poti sta de vorba chiar cu parintele care se ocupa de el si ii poti pune o sumedenie de intrebari, iar el te va lamuri. In imediata apropiere a templului se afla muzeul local, unde vei fi intampinat cu apa rece si cu un foarte mare respect.

Caldura in aceasta tara este un factor negativ pentru ca iti poate crea situatii neplacute, mai ales ca si umiditatea in aer este destul de ridicata. In templul Phrathat Sri Song Rak sunt adapostite moastele lui Buddha, opt fire de par si o bucatica din haina sa.

Aici nu ai voie sa porti haine colorate aprins si trebuie sa-ti lasi papucii la intrare Aceasta zona este perfecta pentru bicicleta, fiind apreciata de foarte multi turisti care vin in zona. Relieful variat iti ofera ocazia sa calatoresti foarte mult si sa te bucuri de priveliste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *