O părere despre relațiile la distanță

Am observat ca in ziua de astazi tot mai multe cupluri sunt nevoite sa duca o asa-zisa relatie la distanta. Pentru cei care nu sunt obisnuiti cu termenul acest lucru reprezinta, dupa cum probabil va dati seama din nume, ca partenerii se afla la distanta unul de celalalt interactionand doar cu ajutorul tehnologiei (telefoane, internet).

Majoritatea motivelor pentru care diverse cupluri sunt nevoite sa suporte astfel de perioade in care se afla la o oarecare distanta sunt legate de studii (totusi tot mai rar intalnite) si lipsa banilor, cazuri in care unul dintre parteneri pleaca in afara tarii pentru a muncii.

Fara sa mai intaintam prea mult in subiect va spun ca, pentru mine, o relatie la distanta ar fii aproape imposibila. Sunt de parere ca orice invat are si dezvat si ca te poti obisnui oricum insa cel putin eu nu agreez aceasta idee.

Totusi acest tip de relatii, relatiile la distanta, pot rezista in cazul cuplurilor vechi (+10 ani) unde, fortati de imprejurari, partenerii trebuie sa aleaga intre relatia lor si o perioada de timp in care sa stea la departare si bineinteles ca aleg sa suporte o anumita perioada cu speranta ca lucrurile vor reveni la normal cand celalalt partener se va intoarce.

In aceste relatii la distanta pot spune, din ce am observat in jurul meu, ca acomodarea se poate face cu putina vointa insa are atat parti bune cat si parti rele. Partea buna e ca o sa poti sa rezisti fara persoana iubita o anumita perioada de timp insa partea rea e ca, daca durata e prea mare, in momentul in care se va intoarce acasa vei avea un sentiment destul de ciudat de parca ar fi venit cineva in vizita si nu persoana pe care o iubesti. La urma urmei in viata trebuie sa mai facem si sacrificii, luptand pentru o viata mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *