Regulile de aur din bucătăria chinezească pentru a slăbi

Bucătăria chinezească, pe lângă felurile sale de mâncare foarte savuroase şi exotice, posedă o mulţime de virtuţi atunci când vine vorba despre sănătate şi mai ales despre slăbire. Aceasta se bazează pe anumite principii şi privilegiază anumite alimente sau feluri de mâncare, ideale pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Iată regulile de bază ale acestei bucătării.

Consumă feluri de mâncare cât mai echilibrate. Iată prima regulă de aur. Se recomandă să se consume la micul dejun feluri de mâncare bogate în proteine şi care conţin şi câteva alimentele bogate în lipide precum avocado, lapte de cocos sau oleaginoase. La prânz ar trebui să se consume legume plus carne sau peşte, alături de orez sau feculenţi.

La cină trebuie să mizezi pe felurile de mâncare mai lejere precum supele, legumele preparate pe vapori sau linte.

Limitează consumul de alimente crude. Vegetalele crude sunt compuse din fibre care sunt mult mai greu de digerat. Pot cauza oboseala, din acest motiv sunt prezente foarte puţin în alimentaţia japoneză. Aceştia preferă prepararea alimentelor pe wok sau pe vapori pentru a se păstra nutrienţii lor esenţiali.

Elimină deserturile. Deserturile sunt în marea lor majoritate foarte bogate în zahăr iar toată lumea ştie că excesul de zahăr poate favoriza secreţia de insulină. Iar insulina este cea care poate favoriza stocarea de grăsimi. Dieta chinezească nu permite deci nici un fel de desert, nici măcar fructele sau iaurturile. Pentru a compensa acest lucru, chinezii consumă multe preparate foarte sărate din variate şi încheie masa cu un ceai.

Foloseşte mirodeniile. În ţările occidentale mirodeniile sunt folosite pentru a se ameliora digestia. Dar în Asia sunt considerate a fi alimente cu o mulţime de virtuţi. Sunt cele care pot ameliora digestia, care pot arde caloriile sau care pot lupta contra retenţiei de apă. Scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul uscat, nucşoara sunt cele mai bune.

Mănâncă foarte multe legume şi prepară-le cu ajutorul ierburilor aromatice. Au proprietăţi antioxidante, depurative şi dietetice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?