Șase alimente pentru o toamnă în plină formă

Gusturi noi, savori noi, beneficii noi….iată o mulţime de motive pentru a te delecta cu cele mai bune alimente ale toamnei pentru a fi în formă.

Curmala, plină de energie. Datorită nivelului său ridicat de fibre, curmala este un aliat de preţ atunci când vine vorba despre a lupta contra constipaţiei. Atenţie însă. Dacă suferi din cauza diabetului, nu consuma prea multe, deoarece au un indice glicemic foarte ridicat. Poţi amesteca curmalele cu celebrele cereale muesli.

Smochina, protectoare. Foarte bogată în minerale, smochina conţine fibre pentru a stimula tranzitul, vitamine din grupa B, mai ales antocianozide care protejează cel mai bine vasele de sânge. În plus smochinele sunt delicioase alături de pâinea prăjită unsă cu brânză de capră. Merg de minune şi cu carnea de pui.

Topinamburul pentru flora intestinală. Topinamburul este o legumă – rădăcină care poate înlocui foarte bine cartoful în supe. Conţine un nivel destul de important de potasiu deci este foarte benefic pentru hipertensiune. Poate echilibra şi flora intestinală, participând la dezvoltarea bacteriilor bune.

Kaki. Are un procent de 80% apă, este un fruct foarte bogat în vitamina C, vine cu un plus de originalitate pentru deserturi dar şi cu carotenoizi, ideali pentru piele şi ochi. Este delicios alături de brânză şi alte fructe.

Salsifi sau barba caprei. Foarte bogată în fibre, proteine şi inulină, un prebotic care poate alimenta bacteriile bune, leguma salsifi are grijă de intestinele tale. În plus, face parte din categoria celor mai bogate legume în proteine.

Feniculul, antibacterian. Degustat fie crud, fie fiert, fenicului este o legumă care conţine foarte puţine calorii. În plus, mai conţine şi compuşi antibacterieni utili pentru a „face menajul” în intestine. Conţine şi un nivel de 95% apă deci nevoile zilnice de hidratare sunt perfect acoperite. Este delicios la cuptor alături de peşte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?