Semne care te ajută să recunoști o persoană sociopată

Tendinta oamenilor este aceea de a folosi termenii de “psihopat” si “sociopat” in acelasi context, fiind chiar sinonime. Insa, in realitate, aceste doua cuvinte reprezinta doua categorii de persoane diferite. Un sociopat este predispus la avea comportamente impulsive, vazute in general ca si niste lucruri deranjante de cei din jur, pe cand, un psihopat, este mai rece, poate parea chiar fermecator, insa au mult mai multe de ascuns.

In zilele noastre, pentru a fi diagnosticat ca si fiind sociopat, trebui sa ai 18 ani impliniti, iar in cazierul tau sa fie inregistrate acte de agresiune, inselaciune, furt, incalcare de reguli, toate datorate din pricina copilariei. Insa, pe langa acestea, aveti mai jos cateva sfaturi pe care va puteti baza pentru a putea sa descoperiti daca persoanele cu care interactionati sunt sociopate.

1. Unul dintre cele mai cunoscute semnele ale sociopatilor este acela ca sunt lipsiti de empatie. Pracitc, acest lucru inseamna ca nu au remuscari, ceea ce ii poate determina sa fie foarte periculosi in anumite situatii. Psihopatii, spre deosebire de sociopati, au constiinta.

2. Sociopatilor le este greu sa consolideze o famile. Lor le este greu sa aiba legaturi emotionale, ei fiind mai degraba interesati sa profite de alte persoane pentru anumite beneficii si pentru a intimida alte persoane cu care interactioneaza.

3. Sociopatii in marea majoritate a timpului vor dori sa manipuleze persoanele cu care au contact. Fac acest lucru pentru a putea face diferite gesturi de inselaciune, pentru a primi diverse informatii, sau doar pentru divertismentul personal.

4. Sociopatii sunt foarte cunoscuti pentru reputatia pe care o au, mai exact ca fiind niste persoane inselatoare si necinstite. Ei, de asemenea, se simt in largul lor atunci cand mint pentru a isi forma drumul spre a ajunge la beneficiile dorite. De asemenea, ei au si telentul nescris de a inflori o minciuna si sa o duca la niste forme atat de complexe incat multi dintre noi putem cadea in capcana.

5. Nu in ultimul rand, vei simti cu siguranta ca ai in fata ta o persoana sociopata. Acestea sunt adesea niste persoane foarte violente si agresive, care te vor taia din punct de vedere verbal de fiecare data cand vor avea ocazia.

Lasă un răspuns