Semne și simptome îngrijoratoare ale afecțiunilor cardiace

Inima este unul din cele mai importante organe ale corpului uman. Cand inima se opreste, toate functiile vitale se opresc si ajunge chiar si la deces. Afectiunile cardiovasculare sunt din ce in ce mai raspandite in randul oamenilor de toate varstele, categoriile sociale, sexele.

Acestea sunt, intr-adevar, conditionate de unii factori, sunt ajutate sa se dezvolte de unele greseli in alimentatie si in stilul de viata, insa pot fi tinute in frau o data descoperite. Cum pot insa oamenii sa stie ca sufera de o afectiune cardiovasculara fara a confunda semnele si simptomele cu cele ale altor boli?

Semne, simptome, diagnisticarea bolilor cardiovasculare

Exista mai multe boli cardiace care se manifesta cu simptome specifice insa sunt si boli care prezinta semne si simptome asemanatoare, in functie de severitatea afectiunii. Acestea trebuiesc recunoscute astfel incat oamenii sa se poata prezenta din timp la medicul cardiolog pentru un diagnostic corect.

In niciun caz nu este indicat ca diagnosticul sa fie pus in functie de informatiile gasite pe internet. Asadar, oamenii sa se prezinte la medic in cazul in care manifesta urmatoarele semne si simptome:

● Durere toracica – este un simptom destul de alarmant pentru multi oameni, asociat cu durerea cardiaca insa poate indica si alte afectiuni. Cu certitudine acest simptom nu trebuie trecut cu vederea, fiindca implica mai multe stari: durere, apasare in piept, senzatie de amorteala, sufocare.

● Palpitatiile – cu siguranta acesta este un simptom al bolilor cardiace. Cu cat bataile inimii sunt mai dese sau mai intense, cu atat oamenii ar trebui sa se ingrijoreze si sa isi programeze un consult la medicul specialist.

● Ametelile – desi acesta poate fi un simptom al mai multor boli, care nu tin neaparat de sfera cardiovasculara, ametelile pot indica si o boala de acest gen. Pentru acest simptom trebuie sa se prezinte pacientii la un medic internist sau la medicul de familie pentru a gasi cauza exacta a manifestarii lor.

● Oboseala, letargia, starea de somnolenta – sunt simptome care apar in timpul zilei din ce in ce mai frecvent si indica o afectiune cardiaca. Insuficienta cardiaca, spre exemplu, poate fi semnalata si de oboseala.

● Dificultati in respiratie, dispneea – aceste simptome se manifesta in cazul unei boli cardiace sau pulmonare si este obligatorie examinarea medicala de catre un specialist.

● Transpiratia brusca, rece – acest simptom care apare in general instantaneu, este un simptom frecvent al crizelor si afectiunilor cardiace.

● Tuse persistenta – tusea alaturi de respiratia suieratoare pot indica prezenta unei boli cardiace, dar si a unei boli pulmonare.

Specialistii recomanda oamenilor care prezinta unul sau mai multe din aceste simptome sa mearga la un control de rutina la medicul de familie care il va indruma catre medicul cardiolog, sa renunte la fumat, cafea, bauturi alcoolice, o dieta bogata in grasimi si sa faca mai multa miscare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *