Virtuțile apei cu lămâie în viața de zi cu zi

Un pahar mare cu apa cu lamaie baut atunci cand incepe o zi grea in fata ta, reprezinta un gest zilnic foarte bun pentru sanatatea ta. Celebritatile sau naturopatii nu mai concep sa inceapa ziua fara acest gest, foarte benefic din mai multe puncte de vedere.

Apa cu lamaie te poate ajuta sa slabesti. Poate ca este chiar cel mai bun aliat al dieteticienilor. Polifenolii continuti de lamaie pot sa fie de mare ajutor pentru a reduce apetitul. In plus, atunci cand bei un pahar cu apa cu lamaie, mai ales inainte de o masa, iti vei umple stomacul, un lucru care va reduce cantitatea necesara de mancare pentru a te simti satula.

Apa aromatizata cu lamaie este de asemenea, un gest foarte sanatos pentru a inlocui sucul de portocale de dimineata. Gandeste-te numai la cate calorii vei economisi!

Apa cu lamaie nu te lasa sa te imbolnavesti. Vitamina C, prezenta in citricele precum lamaia, este cea care ne poate intari sistemul imunitar. Dar unul din marile avantaje ale apei cu lamaie este faptul ca te ajuta in acelasi timp si sa previi infectiile. Un lucru e sigur si dovedit- mediul acid din stomac serveste drept bariera si descurajeaza agentii patogeni sa se instaleze si sa provoace anumite boli. Deci consumul de alimente acide, inclusiv de suc de lamaie, contribuie la crearea unui mediu acid. Iar fitonutrientii din lamaie, cu proprietati antioxidante pot si ei sa protejeze organismul de anumite boli.

Apa cu lamaie ajuta digestia. Un alt mare avantaj al apei cu lamaie este faptul ca poate sa ajute digestia. Flavonoizii din lamaie ajuta acidul din stomac sa descompuna alimentele, un lucru care poate ameliora digestia in general. Iar apa calduta cu lamaie se pare ca poate aduce cele mai multe beneficii digestive.

Apa cu lamaie te ajuta sa fii hidratat. Daca vei bea apa cu lamaie, vei fi incitat sa bei mai mult si sa te hidratezi mai bine. Foarte multe persoane nu beau apa, pentru ca o considera mult prea banala sau nu le place pur si simplu gustul.

Apa cu lamaie poate ajuta ficatul. Daca te vei hidrata asa cum trebuie, vei reusi sa ameliorezi functia tuturor organelor din corp, mai ales a ficatului, un organ de filtrare foarte important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *