Watchmen – trebuie sau nu să ne uităm la serialul lui Damon Lindelof?

« Watchmen’ este fara indoiala cel mai asteptat serial al toamnei. A debutat in 20 octombrie pe HBO. Un serial creat de Damon Lindelof si adaptat dupa comicsurile lui Alan Moore si Dave Gibbons . Merita sau nu sa te uiti la el? Descopera citind acest articol parerea noastra.

Dupa sfarsitul serialului fenomen « Game of Thrones », unii au avut tendita sa se ingrijoreze cu privire la viitorului canalului HBO. Dar chiar nu este cazul. Sfarsitul anului 2019 chiar se anunta a fi exceptional pentru acesta datorita mai ales sosirii serialelor precum « His Dark Materials » sau « Watchmen ».

A saptea cavalerie, un grup de extremisti care poarta masca Rorschach a organizat un atac simultan in mai multe familii de politisti, omorandu-i pe majoritatea dintre ei. Pentru protectia lor, fortele de ordine din Tusla, din Oklahoma, nu se deplaseaza fara sa aiba o masca pe fata.

Actiunea incepe cativa ani mai tarziu, in anul 2019 mai precis. Iar reaparitia Cavaleriei a Saptea readuce panica. Angela Abar, un vechi politist care este acum mascata si care isi spune Sister Night, va incerca sa puna lumina in acest ca sumbru.

O reusita deconcertanta. In anul 198, Alan Moore si Dave Gibbins publcau primul numar din Watchmen. Statele Unite au castigat aici Razboiul din Vietman, datorita lui Dr. Manhattan, o fiinta omniprezenta si omnipotenta, permitandu-i lui Richard Nixon sa fie reales mereu pana la inceputul actiunii in anul 1985. Justitiarii mascati, Watchmen care nu au totusi, absolut nicio putere, mentin ordinea, dar totusi, asasinarea unuia dintre ei il va face pe Rorschach sa faca o ancheta.

Aceasta poveste a fost adaptata pentru marele ecran in anul 2009 de catre Ak Snyder si ramane una din cele mai puternice povesti pentru secolul XXI. Iar atunci cand HBO a anuntat o noua versiune pentru « Watchmen”, ne-am asteptat in mod logic la o readaptare a comicurilor, la fel ca orice remake care se respecta.

Dar in loc sa o ia pe calea mai usoara, creatorul serialului a ales calea mai grea si a decis sa isi imagineze o continuare a acestora. O provocare dusa cu brio la bun sfarsit de catre producatorul si scenaristul care a dovedit deja ce stie cu Lost si cu the Leftovers. Si chiar daca « Watchmen » spune o poveste mai noua, acesta nu se indeparteaza prea tare de trecutul sau. In serial, fiecare detaliu conteaza.

Noul serial de dovedit deci ca HBO are inca un viitor frumos in fata sa in ciuda sfarsitului « Game of Thrones ». Serialul atrage, fie ca avem cunostinte despre comics sau nu si este extrem de intrigant. O adevarat reusita cu alte cuvinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *