Xiami dezvoltă 4 smartphone-uri cu un aparat foto principal de 108 mpx

Initial, era vorba de numarul senzorilor foto. Acum este vorba de numarul pixelilor din acesti senzori. In ziua de azi, fotografia a devenit un element esential atunci cand avem in vedere achizitionarea unui nou smartphone. Daca Xiaomi a dezvaluit luna trecuta telefoane mobile dotate cu un aparat foto de 64mpx, putin mai tarziu a anuntat ca un senzor foto de 108 mpx va fi in curand disponbil pe smartphone-urile sale.

In urma cu ceva timp, Samsung a lansat primul aparat foto pentru smartphone de 108mpx din lume, lansand totodata Samsung ISOCELL Bright HMX. Si se dovedeste si faptul ca Xiaomi lucreaza la utilizarea noii tehnologii de 108mpx si nu doar pe un telefon ci pe patru viitoare smartphone-uri. Aceasta veste survine dupa ce aplicatia My Gallery de la Xiaomi in MIUI a adaugat suportul pentru vizualizarea de imagini de 108mpx, conform unui raport emis de XDA Developpers. In plus, societatea a anuntat in egala masura ca urmeaza sa lanseze patru noi smartphone-uri care poarta nume de cod draco, cmi, uni si tucana, toate dotate cu acest aparat foto de 108mpx. Acest lucru ar putea insemna faptul ca Xiaomi este pregatit sa isi dezvaluie cel mai recent senzor ISOCELL Bright HMX de la Samsung pe noile sale telefoane. Cu toate acestea, este dificil sa stim pentru moment care din aceste smartphone-uri va fi lansat sub marca Redmi.

Lansare pentru acest sfarsit de an. In caz ca nu stiai inca, noul senzor ISOCELL Bright HMX de la Samsung va fi capabil sa captureze poze de o inalta calitate, de 108 mpx cu o rezolutie de 12 032 X 9024 pixeli. Acesta din urma este dotat cu o tehnologie ISO inteligenta pe care senzorul o poate folosi pentru a trece la o ISO inferioara in mediile mai bine luminate sau la o ISO superioara in conditii mai intunecate, cu un nivel de zgomot redus. Senzorul foto de 108 mpx foloseste tehnologia Tetracell de la Samung. Noul senzor poate inregistra clipuri video cu o rezolutie 6K la 30 de imagini pe secunda.

Precedent, Samsung a indicat faptul ca senzorul sau ISOCELL Bright HMX va fi inclus in cel putin 4 din viitoarele smartphone-uri lansate de Xiaomi pana la sfarsitul anului. De altfel, va fi folosit pentru prima data de Xiaomi. Ceea ce inseamna ca inceputul anului 2020 ne asteapta cu destul de multe telefoane dotata cu un aparat foto de 108 mpx.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *