Xiaomi Mi Band 4 vs. Honor Band 5 – care este cea mai bună brățară fitness?

Atat Xiaomi cat si Huawei ofera doua bratari fitness bune, simple si abordabile, integrand toate functionalitatile necesare pentru urmarirea activitatii fizice, frecventei cardiace si a somnului, fara sa se piarda vreo notificare. Insa care din aceste bratari fitness ar trebui sa o cumperi, care este cea mai buna?

Design. Honor Band 5 si Xiaomi Mi Band 4 pun ambele accentul pe simplitate in termeni de design insa, cu toate acestea, se disting prin cateva detalii mici. Xiaomi Mi Band 4 de la Xiaomi ofera o linie mai curbata cu un ecran oval si un corp usor mai discret. Bratara din cauciuc este mai ingusta si se inchide cu ajutorul unui clips. La fel ca in cazul generatiei precedente, se poate inlatura cu usurinta corpul tracker-ului si sa se foloseasca bratarile din generatia precedenta pe noul model. Mi Band este disponibil in culoarea neagra insa online este usor sa gasesti si alte culori.

Honor Band opteaza pentru linii mai patrate, integrand un ecran dreptunghiular. Bratara este usor mai lata si seamana cu cea a unui ceas obisnuit, ceea ce ii confera un design mai premium. Honor a lansat Band 5 in cinci culori diferite –Meteorite Black, Classic Navy Blue si Dahlia Pink.

Ecran – AMOLED pentru ambele. Xiaomi si Honor au optat pentru un ecran colorat AMOLED pentru bratarile lor fitness. Ambele ecrane pot fi citite la lumina soarelui fara probleme si ofera o luminozitate reglabila. La exterior, Band 5 se descurca mai bine in termeni de lizibilitate. Ambele sunt acoperite de o sticla bombata 2.5D pentru a proteja ecranul de zgarieturi. Interactiunea cu ecranul tactil este fluida pe ambele modele (pentru a interactiona cu sistemul este de ajuns sa glisezi vertical si sa folosesti butonul capacitiv pentru a reveni), Honor Band fiind mai sensibila putin la acest capitol. Pe Band 5 butonul capacitiv este mai evident insa, in acest caz, unii prefera conceptia mai discreta adoptata de Mi Band 4.

Functionalitati si aplicatii. Chiar si in termeni de functionalitate nu exista diferente majore intre cele doua bratari. Mi Band 4 de la Xiaomi ofera un acces direct la frecventa cardiaca, la antrenament, la meteo, la notificari si la alte setari precum alarma, muzica, cronometru, modul silentios, supravegherea somnului si posibilitatea de a gasi smartphone-ul asociat. Honor Band 5 ofera practic aceleasi functii insa adauga in egala masura posibilitatea de a supraveghea saturatia de oxigen in sange si posibilitatea de a face poze cu smartphone-ul apasand pe ecranul bratarii fitness.

Baterie si autonomie. Xiaomi Mi Band 4 are o baterie de 135 mAh iar Honor Band 5 o baterie de 100 mAh. Pe hartie Xiaomi este mai buna in utilizarea de zi cu zi dar totul depinde de utilizarea aparatului, de notificarila active si de luminozitatea reglata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *